Vakantie op de boerderij

Over ons

Het idee

Onze actieve familieboerderij wordt al 4 generaties lang uitgebaat door de familie Commers. We houden ons bezig met het telen van gewassen en het verzorgen van varkens. Door te starten met vakantiewoningen konden we het domein Prinsenbos wat nieuw leven inblazen.

Een deel van de geklasseerde woning kwam leeg te staan en zocht een nieuwe invulling. De schoondochter van de familie Commers kwam daarom met het idee om Lianko op te richten. Lianko is een combinatie van de namen Lieze, Annick en Kevin Commers.

De geschiedenis

Het Cluckerskasteel werd tussen 1822 en 1848 gebouwd in opdracht van de burgemeester van Diest, genaamd Andreas Cluckers. Hij gebruikte dit pand als buitenverblijf. Het personeel van Meneer Cluckers woonde in het overstaande gebouw, het koetshuis.

Andreas besloot dat Clément Commers voor al het harde werk, mocht komen wonen in zijn buitenverblijf. Zo werd het Cluckerskasteel in stand gehouden en kwam het terecht in de handen van de familie Commers. Uit deze geschiedenis kunnen we dus besluiten dat men hier toen al het vakantiegevoel kwam opzoeken en wist te waarderen.

Leuke activiteiten

We zorgen voor het echte vakantiegevoel

Grote tuin met speeltuigen

Darten
& Tafeltennis

Gezelschapsspellen

Fietsverhuur gesponsord door Toerisme Vlaams-Brabant

Leuke wandel- en fietsroutes

Kanovaren

Lianko bereiken

Het is niet makkelijk om ons te bereiken, maar kijk, daar begint je vakantie toch écht, niet? Op de Steenweg tussen Leuven en Diest, waar je kan kiezen om het kleine dorpje Assent in te rijden, kan je even verderop aan de overkant een klein asfvaltwegje inrijden. Daar blijf je stijgen tot je je helemaal in de bossen waant.

Op een splitsing, houd je links aan. De bossen openen zich nu en je komt terecht in een open veld met zicht op het platteland en het domein Prinsenbos. Een rij van bomen begeleidt je tot bij jouw bestemming, Lianko. Nu kan de vakantie pas écht beginnen!

Een uniek vakantiegevoel op een actieve boerderij? Het kan bij Lianko!

Deze pas gerenoveerde hoeve, bestaande uit twee afzonderlijke appartementen ligt verscholen in het groen tussen Scherpenheuvel en Diest. In 1822 was dit gebouw al een vakantieverblijf van de burgemeester van Diest! Het werd toen Cluckers-kasteel genoemd. We ontvangen jullie graag op onze actieve boerderij.

Tijdens je vakantie kan je zowel kiezen voor rust als voor wat avontuur. We hebben een jacuzzi en een infraroodcabine, een mooie tuin met een grote vijver, en nog veel extraatjes om je vakantie perfect te maken. Je kan vanop onze boerderij ook vertrekken voor vele kilometers wandel- of fietsplezier.

Rust & Plezier

Wil jij genieten van de mooie natuur met uitzicht op onze vijver of de basiliek van Scherpenheuvel? Of trek je liever op pad voor wat actie en avontuur?