Over onze boerderij

Het idee

Onze actieve familieboerderij wordt al 4 generaties lang uitgebaat door de familie Commers. We houden ons bezig met het telen van gewassen en het verzorgen van varkens. Door te starten met vakantiewoningen konden we het domein Prinsenbos wat nieuw leven inblazen.

Lianko is een combinatie van de namen Lieze, Annick en Kevin Commers. We startten een paar jaar geleden bij het opfrissen van een leegstaand deel van de geklasseerde woning. Ondertussen hebben we drie mooie verblijven en organiseren we regelmatig kampjes en speeldagen. Ook maken we sinds kort onze eigen honing en appelsap en verkopen we lekker vlees van onze boerderij.

Een lange geschiedenis

Het Cluckerskasteel werd tussen 1822 en 1848 gebouwd in opdracht van de burgemeester van Diest, genaamd Andreas Cluckers. Hij gebruikte dit pand als buitenverblijf. Het personeel van Meneer Cluckers woonde in het overstaande gebouw, het koetshuis.

Andreas besloot dat Clément Commers voor al het harde werk, mocht komen wonen in zijn buitenverblijf. Zo werd het Cluckerskasteel in stand gehouden en kwam het terecht in de handen van de familie Commers. Uit deze geschiedenis kunnen we dus besluiten dat men hier toen al het vakantiegevoel kwam opzoeken en wist te waarderen.

Zorgboerderij

We kunnen met trots meedelen dat wij vanaf heden als zorgboerderij geregistreerd zijn. Op onze boerderij kan je je onthaasten, tot rust komen en één worden met de natuur.

Wij ontvangen graag kwetsbare personen op onze boerderij. Hierbij werken we samen met Steunpunt Groene Zorg. Wist je dat er in Vlaanderen meer dan 2000 zorggasten per jaar worden opgevangen door boerderijen?

Wij zorgen voor het vakantiegevoel!

Grote tuin met speeltuigen

Darten & Tafeltennis

Gezelschapsspellen

Fietsverhuur

gesponsord door Toerisme Vlaams-Brabant

Leuke wandel- en fietsroutes

Kanovaren

De weg naar Lianko

Het is niet makkelijk om ons te bereiken, maar kijk, daar begint je vakantie toch écht, niet? Op de Steenweg tussen Leuven en Diest, waar je kan kiezen om het kleine dorpje Assent in te rijden, kan je even verderop aan de overkant een klein asfvaltwegje inrijden. Daar blijf je stijgen tot je je helemaal in de bossen waant.

Op een splitsing, houd je links aan. De bossen openen zich nu en je komt terecht in een open veld met zicht op het platteland en het domein Prinsenbos. Een rij van bomen begeleidt je tot bij jouw bestemming, Lianko. Nu kan de vakantie pas écht beginnen!

Een unieke vakantie op onze boerderij

Bij Lianko heb je de keuze uit drie afzonderlijke vakantiewoningen verscholen in het groen tussen Scherpenheuvel en Diest. In 1822 was Lianko al een vakantieverblijf van de burgemeester van Diest, toen het Cluckers-kasteel genoemd. We ontvangen jullie graag op onze actieve boerderij!

Tijdens je vakantie kan je zowel kiezen voor rust als voor wat avontuur. We hebben tal van troeven om jullie vakantie op en top te maken! Je kan via de GR-route die op ons domein ligt ook vertrekken voor vele kilometers wandel- of fietsplezier.

Rust & Plezier

Wil jij genieten van de mooie natuur met uitzicht op onze vijver of de basiliek van Scherpenheuvel? Of trek je liever op pad voor wat actie en avontuur?